2019-10-10 16:23:15

OBAVIJEST O ŠTRAJKU - NOVO

INFORMACIJE O ŠTRAJKU I RADU ŠKOLE

Danas, 16. listopada 2019. godine osim zaposlenika koji su po propisima dužni obavljati poslove, svi ostali radno sposobni zaposlenici su u štrajku. Stoga, danas se neće održavati nastava u našoj školi. 

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Jučer i danas imamo poteškoća s pristupom našoj mrežnoj stranici preko koje vas nismo mogli informirati o najavljenom štrajku. Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, u skladu s propisima i kolektivnim ugovorom, najavio je  štrajk s početkom od četvrtka 10. listopada 2019. do ispunjenja zahtjeva.

U našoj školi, budući da radimo u dvije smjene, prema najavama Sindikata  štrajk će se održavati od 8 do 14 sati (u prvoj smjeni) za sve sudionike štrajka u ustanovi. Dakle, na dan štrajka, oko 8 sati ujutro mogu znati tko je od zaposlenika u štrajku. Nakon toga, sukladno uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja, dužnost mi je organizirati nastavu ili druge oblike odgojno-obrazovnog rada što ću i učiniti i o tome vas obavijestiti. Škola je otvorena, a knjižnica dostupna svim učenicima škole.

Najavljeni štrajk je tvz. cirkularni, što znači da se neće svaki dan štrajkati u svim školama. Sindikat je najavio da će svaki dan oko 12 sati javno objavljivati gradove/županije u kojima će se sljedeći dan štrajkati. Prema današnjoj objavi, sutra u petak 11. listopada u našoj školi nastava će se održavati prema redovnom rasporedu. Što će biti narednih dana nitko ne može sa sigurnošću reći, preostaje nam pratiti vijesti.

Osoba zadužena za pružanje informacija vezanih uz održavanje štrajka u našoj školi je administrativna radnica Suzana Protković (tel: 3732 240, e-mail: suzana.protkovic@skole.hr).

Ravnateljica

Milica Medak, dipl. ing.


Gimnazija Lucijana Vranjanina Zagreb