2020-06-20 07:48:00

POGODI KOJA JE SOL U VODI

Učenici naše škole sudjelovali su u četvrtak, 18. lipnja 2020. godine na radionici iz kemije pod naslovom Analizom pogodi koja je sol u vodi

Radionica je održana u Maloj dvorani Tehničkog muzeja Nikola Tesla. Vodili su je doc. dr. sc. Tomislav Portada, kemičar zaposlen na Institutu Ruđer Bošković i Dorian Sinčić, student kemije na zagrebačkom Prirodoslovno-matematičkom fakultetu. U organizaciji radionice sudjelovali su i djelatnici Tehničkog muzeja Nikola Tesla koje je koordinirala viša kustosica pedagoginja Katarina Ivanišin Kardum.

Pod vodstvom profesorice Jasmine Novak radionici su prisustvovali učenici naše škole: Elena Galiot (1.a), Marlena Kasalo (1.e), Damjan Prskalo (2.f), Kristijan Šagovac (2.g), Matej Vojvodić (2.g), Lana Bartolović (3.f), Paula Suman (3.f), Lukas Librić (3.c).

Naši učenici izvrsno su se snašli i među 15 srednjoškolaca najbolje su riješili zadatak Kristijan Šagovac (prva nagrada) i Lana Bartolović (druga nagrada). Matej Vojvodić također je bio izvrstan i sekunde su ga dijelile od druge nagrade.

 

Profesorica Jasmina Novak nakon radionice izjavljuje: Djeca su bila jako zadovoljna da malo praktično rade na višoj razini zahtjevnosti i s konkurencijom neke druge gimnazije. Općenito mislim da nam jako nedostaje praktičan rad u nastavi, kao i vrijeme da ga provedemo u djelo. Ne, sretna sam da imamo tako nadarene i zainteresirane učenike. 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3907703025971227&id=335802459827986


Gimnazija Lucijana Vranjanina Zagreb