2020-10-19 11:08:29

PRELAZAK NA ONLINE NASTAVU

Temeljem naputka Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, a slijedom izrečenih mjera samoizolacije za učenike i nastvnike škole, Gradski ured za obrazovanje dao je suglasnost za oraganizaciju odgojno-obrazovnog rada u našoj školi prema modelu C od 19. listopada 2020. godine do stabilizacije epidemiološke situacije u školi.

Organizacija odgojno-obrazovnog rada po modelu C podrazumijeva da učenici prate nastavu na daljinu koja podrazumijeva dvosmjernu komunikaciju na daljinu na relaciji učenik-nastavnik, kao i samostalni rad učenika kod kuće. 

Više na https://mzo.gov.hr/vijesti/modeli-i-preporuke-za-rad-u-uvjetima-povezanima-s-bolesti-covid-19-u-pedagoskoj-skolskoj-godini-2020-2021/3916

Prošle školske godine, kada smo prvi put organizirali nastavu na daljinu, organizirali smo odgojno-obrazovni rad preko aplikacije TEAMS. Istom ćemo se služiti i ove godine. Ovogodišnji učenici prvih razreda početkom školske godine uključeni su u aplikaciju. Ako netko ima poteškoća (veći broj članova kućanstva koristi isto računalo, poteškoće s internetom, nesnalaženje u Teamsu, ...) neka se javi razredniku pa ćemo pokušati pronaći rješenje i otkloniti poteškoću.

Nastavnici su dužni pratiti tjedni raspored sati i učenicima su dužni slati materijale i zadatke za rad najkasnije do 12 sati onaj dan kada bi po redovnom rasporedu trebali održati sat u tom razredu. Učenici su dužni potvrditi da su objavu vidjeli i zadatke riješiti do sljedećeg nastavnog sata. Nastavnici samostalno biraju model rada i neki će neke sate organizirati u realnom vremenu o čemu će se dogovoriti s učenicima. Za razrede koji nisu u samoizolaciji, pod pojačanim epidemiološkim mjerama, moguće je organizirati pisanje ranije planiranih i najavljenih pisanih provjera znanja u školi.

Molimo učenike da odgovorno i savjesno obavljaju postavljene zadatke. Ako neke dijelove gradiva ne razumijete, kolege iz razreda, predmetni nastavnici kao i nastavnici zaduženi za dopunsku nastavu u pojedim predmetima, pružat će vam pomoć. Na vama je da je zatražite i naučite.

Uz zdravlje, znanje je najveće bogatstvo koje čovjek može imati. Stoga čuvajte zdravlje i stječite znaje!

Vaša ravnateljica


Gimnazija Lucijana Vranjanina Zagreb