2021-08-25 08:33:00

MALO RIJEČI, A OBILJE IZVRSNIH REZULTATA

Učenici naše škole jako su povezani. Drugi i četvrti razredi u istoj su smjeni pa su se drugaši, kao i prethodnih godina, i ove godine oprostili od maturanata, između ostaloga, i nadahnutim plakatom. Možda su i poruke s njega doprinijele da i ove godine naši maturanti budu tako uspješni na državnoj maturi.

Svi naši maturanti položili su maturu u ljetnom ispitnom roku. Čestitamo im na uspjehu koji su ostvarili, a posebno smo ponosni na Paulu Đozić i Paulu Suman koje su između 22 gimnazijalaca s najboljim postotkom riješenosti obveznih predmeta na maturi, dakle iz Matematike, Hrvatskoga i stranog jezika. Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo ih je je s 2.500 kuna za izrazite uspjehe na ispitima državne mature u ljetnom roku 2021. godine (https://www.srednja.hr/matura/foto-ministarstvo-nagradilo-43-najboljih-maturanata-pogledajte-iz-kojih-skola-dolaze/). Ponosni smo i na naše učenike koji su prvi na rang listama fakulteta Sveučilišta u Zagrebu:

Paula Bakan       Farmaceutsko-biokemijski fakultet – Medicinska biokemija

Lukas Baltas       Prirodoslovno-matematički fakultet – Matematika

Sara Čakanić      Filozofski fakultet – Arheologija (jednopredmetni)

Sara Kepić           Filozofski fakultet – Psihologija (jednopredmetni)

Jakov Ljubičić     Prirodoslovno-matematički fakultet – Matematika

Josip Marić         Prirodoslovno-matematički fakultet – Fizika (istraživački smjer)

Ana Slamar         Filozofski fakultet – Turkologija (dvopredmetni)

i mnogima koji su visoko rangirani na fakultetima koje su željeli upisati.

Među našim maturantima posebno se izdvaja Jakov Ljubičić koji je tijekom školovanja u našoj školi ostvarivao izvanredne rezultate na natjecanjima iz Matematike i Fizike da bi ove godine osvojio brončanu medalju na 62. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi koja se održala u Sankt-Peterburgu u Rusiji od 14. do 24. srpnja. Više o ovogodišnjoj Olimpijadi u tekstu u prilogu čiji je autor voditelj ekipe i koordinator HMD-a za natjecanja prof. dr. sc. Matija Bašić.

                                Andrej, Dorijan, Jakov, Krešimir, Bernard i Ivan

Još jednom, čestitke našim maturantima i profesorima na rezultatima koje su ostvarili. Želimo im još puno uspjeha u daljnjem školovanju i radu te da svojim znanjem doprinesu razvoju i prosperitetu Lijepe Naše!


Gimnazija Lucijana Vranjanina Zagreb