preskoči na sadržaj

Gimnazija Lucijana Vranjanina Zagreb

 > Novosti
POVRAT SREDSTAVA ZA PRIJEVOZ - SAMOBORČEK d.o.o.

Poštovani roditelji/skrbnici/učenici,

zaprimili smo obavijest Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport vezanu uz povrat sredstava učenicima koji koriste prijevoz Samoborček d.o.o.. Za razdoblje rujan-prosinac 2015. godine Gimnazija je dužna prikupiti vjerodostojnu dokumentaciju koja će ujedno biti i temelj za doznaku sredstava. Kako bismo proces prikupljanja ubrzali, u privitak smo stavili Obrazac za povrat sredstava.

Molimo da istoga popunite i zajedno sa zatraženom dokumentacijom dostavite u Gimnaziju  (u učeničku referadu, razredniku ili voditelju) najkasnije do 4. prosinca 2015. godine.   

Zahvaljujemo na razumijevanju,

Milica Medak, dipl. ing.


vijesti

Dani zahvalnosti za plodove zemlje

Autor: Danijela Pećanić Marjanović, 28. 10. 2015. 18:32

Još jedno keativno obilježavanje Dana zahvalnosti za plodove zemlje ispunilo je našu Školu vedrim tonovima i smijehom.

 [više]

11. susedgradske jeseni 25.9.-27.9.2015.

Autor: Slavica Antolić, 6. 10. 2015. 09:38

Sudjelovali smo u trodnevnom programu koji se održavao u Vrapčanskoj aleji i predstavili našu školu lokalnoj zajednici.

 [više]

Festival svjetske književnosti - KNJIŽEVNA MATINEJA

Autor: Ljiljana Centrih Lovrić, 6. 10. 2015. 09:26

Učenici trećih i četvrtih razreda sudjelovali su u kreiranju književnog susreta s Nevenom Orhelom, autorom romana Iskra. 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Nastava tijekom štrajka zaposlenika Gimnazije

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Pretpostavljam da ste zbunjeni kontradiktornim informacijama koje dobivate putem javnih glasila. Pretpostavljam da bismo se svi složili oko toga koliko je obrazovanje važno za   društvo u cjelini. O svemu ostalome vjerojatno se ne bismo tako lako usuglasili. I sada smo u jednoj takvoj poziciji. Sindikati su pozvali zaposlenike u štrajk. Štrajk je legitimno pravo zaposlenika. Ministar štrajk nije doveo u pitanje. Pozvao je zaposlenike da još jednom promisle je li štrajk rješenje teškoća s kojima se svi u sustavu odgoja i obrazovanja svakodnevno susrećemo te saopćio kako je Službeni poziv na pregovore čelnicima sindikata već je poslan.

Nije nam poznato koliko će to trajati stoga vam se ovim putem obraćam kako bismo izbjegli daljnje nesporazume. Naime, u petak 25. rujna 2015. godine dio zaposlenika Gimnazije Lucijana Vranjanina bio je u štrajku, a dio nije. Moja je dužnost organizirati nastavu što sam i učinila. Nažalost, zbog poruka koje su dopirale iz javnih medija, učenici pretežito nisu došli u školu! Ipak, u nekim razredima su neki nastavnici koji ne sudjeluju u štrajku održali sate. Učenicima koji istima nisu nazočili, izostanak se neće evidentirati kao neopravdan.

Zbog svega navedenoga i nemogućnosti predviđanja događaja, obavještavam vas da su učenici prvi i trećih razreda dužni doći u školu u ponedjeljak 28. rujna 2015. godine u 8:50, a učenici drugih i četvrtih razreda u 14:00 sati. Izostanak će razrednici opravdavati sukladno odredbama Pravilnika o kriterijima za izricanje odgojnih mjera (NN 9./15.) na način kako ste informirani na roditeljskim sastancima.

U nadi da će doći do pregovora u kojima će se usuglasiti stavovi i pronaći rješenje želim vam svako dobro i puno uspjeha u radu!

Vaša ravnateljica

 

Od 29. rujna 2015. nastava se održava po redovnom rasporedu! 

Hvala svima na razumijevanju!


PRVI NASTAVNI DAN

U školskoj godini 2015./2016. 2. i 4. razredi započinju s jutarnjim turnusom, a 1. i 3. razredi su u popodnevnom. Prvi nastavni dan učenici:

2. i 4. razredi dolaze u 8 sati, 1. razredi u 13:30, a 3. razredi u 14 sati. 

 

Sretno i uspješno u novoj školskoj godini!


BESPLATNI UDŽBENICI ZA SVE


Dana 18. kolovoza 2015. godine zaprimili smo elektonsku poštu iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport u kojoj se navodi: U 2015./2016. Grad Zagreb nabavlja udžbenike za sve učenike (uključujući i učenike koji ne dolaze iz obitelji s troje ili više djece) koji pohađaju srednju školu (bez umjetničkih) u Gradu Zagrebu (učenike srednjih škola kojima je osnivač Grad Zagreb,  učenike privatnih srednjih škola, učenike ustanova u sustavu socijalne skrbi,) te za sve učenike koji pohađaju srednju školu izvan GZ a prebivalište imaju u GZ.
 
Slijedom navedenoga, obavještavamo roditelje/skrbnike da će Grad Zagreb nabaviti udžbenike za sve učenike Gimnazije Lucijana Vranjanina. Udžbenici za više razrede su već naručeni i očekujemo ih krajem mjeseca, a narudžba za učenike 1. razreda treba biti okončana do 04.rujna 2015. godine.
 
Zakonski zastupnici učenika dužni su potpisati revers (potvrdu o obvezi povrata udžbenika). Daljnje obavijesti o preuzimanju udžbenika i potpisivanju reversa objavljivat ćemo na ovoj stranici .
 
 


LJETNA ŠKOLA MATEMATIKE 24.8.-4.9.2015. od 9 do 12h

Prijave za Ljetnu školu matematike su završene. Prijavilo se 87 učenika prvih razreda, što je gotovo polovica upisanih. U deset dana Ljetne škole nastojati ćemo ponoviti gradivo matematike iz osnovne škole, tako da naš zajednički rad u prvom razredu započne na obostrano zadovoljstvo. S obzirom na veliki broj prijavljenih i činjenicu da će nastava ići u više učionica paralelno, predavanja će držati profesorice matematike Zlata Hržina, Vesna Gabron i Maja Zelčić. Njima će se pridružiti bivši i sadašnji učenici naše gimnazije. Veliko hvala studenticama matematike Mateji Kelava i Magdaleni Hartman te učenicima  trećih razreda Luciji Šimić, Maji Habuš, Kristini Nikolić, Patriku Vasungu, Leonardu Čuljku, Šimunu Krmeku i Lugi Mihoviliću. Oni će svoje slobodno vrijeme zamijeniti radom u učionici. Jako smo ponosni na njih!

Posebno smo radosni što ste našu ideju o organizaciji ovakve Ljetne škole prihvatili s oduševljenjem. Evo što kaže mama M.B.: Želim se zahvaliti školi i profesorima na organizaciji nečeg ovako dobrog i korisnog kao što je Ljetna škola matematike. Nas kao roditelje i M., kao učenika, to je još više uvjerilo da smo ispravno napravili kad smo odlučili odabrati upravo vašu školu. Neprocjenjivo je  to što će djeca imati priliku upoznati  profesore, školu i njeno okruženje, buduće školske kolege, ponoviti gradivo, prije početka same nastave i bez stresa kojeg on donosi. Lijep pozdrav i ugodan nastavak ovog vrelog ljeta... :)

Veselimo se našem zajedničkom radu!


UPISI UČENIKA U 1. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2015./2016.

Poštovani roditelji/skrbnici, dragi naši prvašići,

hvala na ukazanom povjerenju koje ste nam iskazali odabravši našu školu za nastavak obrazovanja!

Na temelju javne objave konačnih ljestvica poretka učenika 11. srpnja 2015. godine na mrežnoj stranici NISpuSŠ (www.upisi.hr) učenik ostvaruje pravo upisa u I. razred srednje škole. Učenik svoj upis potvđuje vlastoručnim potpisom i potpisom roditelja/skrbnika na UPISNICI. Upisnica je obrazac koji se ispisuje s mrežne stranice NISpuSŠ. Potpisanu upsnicu učenik donosi u Gimnaziju. Ako učenik iz oprtavdanih razloga nije u mogućnosti u propisanim rokovima istu dostaviti, dužan je to učiniti njegov roditelj/skrbnik ili opunomoćenik.

Učenici koji su ostvarili dodatna prava za upis, uz upisnicu, dužni su dostaviti i odgovarajuću dokumentaciju sukladno odredbama Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole (NN 49/15.).

ROK ZA UPIS                 od 13. do 17. srpnja 2015. godine

RADNO VRIJEME UPISNIH KOMISIJA        od 8 do 14 sati

Još jednom hvala i ugodno ljeto!


OTVORENI DAN ŠKOLE

  

Ovako smo se predstavili na DOJDI OSMAŠ

OTVORENI DAN U ŠKOLI

u četvtak 28. svibnja 2015. godine od 12 do 18 h

Više o upisima u I. razred srednje škole na http://www.gimnazija-lvranjanina-zg.skole.hr/upisi


Tražilica
Kalendar
« Studeni 2015 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 9. 2014.

Ukupno: 41623
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
Anketa
Crno ili bijelo?Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Gimnazija Lucijana Vranjanina Zagreb / Trg hrvatskih pavlina 1, HR-10000 Zagreb / www.gimnazija-lvranjanina-zg.skole.hr / glv@gimnazija-lvranjanina-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju